Sågverket, Knivsta

Project name: Sågverket, Knivsta

Use: 74 apartments, gym, service, shops and restaurants

Size: 14 000 m²

Cooperation: Detail plan together with CCO architects

Design works together with Jernbron and Arkitema architects

Description: In the very center of Knivsta, this composition of stapled wooden volumes has been, covered with green terraces and lifted up on a more transparent base of service and gathering activities that helps to connect people between the railway station and the big square. The two wooden towers, constructed all in wood and covered with different natural coloured wood panel, high larch windows and generous balconies, are all together 74 apartments of different sizes from 27-128 m². The residents will all get the most fantastic view across the beautiful nature surroundings and spacious in- and outdoor rooms for socializing with the family or bigger groups. The middle cube, all in glass will be filled with fitness and wellness and the two lower floors with service, shops and restaurants. At a central spot like this you barely have any need for a car, but if you have one, it can be parked in the basement and you take the elevator directly up to the entrance door.

Status: Finishing in 2019

Bitnami